Calendula
Herbal Extract
Alcohol-Free Toner

Sedan 1960-talet har Calendula, även kallad ringblomma, varit en ingrediens som kännetecknat Kiehl's. Som en del av vår farmakologiska tradition började vi framställa vårt ansiktsvatten med calendula av handplockade Calendula-blad och Calendula-extrakt. Det här alkoholfria ansiktsvattnet blev snart kult – en favorit bland kunder över hela världen – och var tjugonde sekund såldes en ny produkt. Läs mer om calendula och dess unika plats i vår historia.

Vad är calendula?

Calendula kommer ursprungligen från medelhavsregionen och är en örtväxt som ofta används i ört- och hudvårdsprodukter. Namnet på denna perenn härstammar från latinets ”kalandae” vilket betyder ”liten kalender” eller ”den första dagen i varje månad”, eftersom man trodde att den alltid blommade just på månadens första dag. Calendula har orangea eller guldiga blad och en stark, frisk doft. I flera hundra år har den varit en tillförlitlig ört och traditionellt sett har den använts inom ayurvedisk- och kinesisk medicin.

Är calendula bra för din hud?

Vårt Calendula-produkter har testats vetenskapligt för att ge en långvarig och kontinuerlig tillförsel av obehagsreducerande komponenter. Varje Calendula-blad innehåller fem komponenter – Oljesyra, Lupeol, Quercetin, α-amyrin och β-amyrin. De här effektiva komponenterna har studerats noga och är kända för att ge ett antioxidant skydd, lugna huden och minska obehagskänslor.

Vilka är fördelarna med Calendula?

Calendulas effektiva komponenter hjälper till att lugna huden och synligt förbättra den. Genom att reducera obehagskänslor gör våra formulor med Calendula-blad att huden ser slät, strålande och otroligt fräsch ut. I vår oljefria fuktighetskräm med calendula-serum hjälper de här ingredienserna till och med huden att stå emot tidiga ålderstecken, exempelvis livlös hy, fina linjer samt ojämn hudton och textur.

Vad används Calendula vanligtvis för?

Förutom i hudvårdsprodukter innehållande calendula används den här ätliga örten ofta i mat och te. Calendulas blomblad kan blandas i sallader, blötläggas för att ge ett lugnande te eller användas som ett substitut till saffran. Ett gult färgämne kan också utvinnas ur blomman för att sedan användas vid färgning av tyger och mat.

Calendula genom historien

  • På medeltiden använde man calendula för att färga ostar och smör.
  • Under amerikanska inbördeskriget och andra världskriget användes calendulas blad för att läka sår.
  • I hinduiska kulturer används calendula för att dekorera statyer, men även i mat, tyger och kosmetika.
  • Calendula användes av de gamla aztekerna och av maya-folket och idag ser man den ofta i paraderna på De dödas dag i Mexiko.

KIEHL'S & CALENDULA

Tack vare ansiktsvattnets framgångar och ihållande populariteten utökade vi vårt sortiment av Ringblomsprodukter med rengöringsmousse, fuktgivande ansiktsmask och en oljefri kräm med serum. Alla de här produkterna innehåller vårt koncentrerade Calendula-extrakt. Vi är vårt farmalogiska arv troget och därför innehåller ansiktsmasken, ansiktsvattnet och den oljefria ansiktskrämen fortfarande handplockade Calendula-blad!

Våra Calendula-blad
Det tar ungefär 9-10 månader för calendula att planteras, växa, handplockas och till sist torkas. Blomman skördas mellan januari och mars och hela blomman plockas för att bevara dess fina egenskaper och för att kronbladen ska förbli intakta. Därefter sorteras blombladen för hand och soltorkar utan varken artificiell värme eller extra bearbetning. Eventuellt oanvända blad och delar komposteras av odlaren.

Calendula & våra olika formulor
Vårt ansiktsvatten och vår ansiktsmask med calendula är framtagna av hela blomblad som ger formulan en gyllene färg. När blombladen sakta blandas till en mask blir nyansen starkare. Färgen i ansiktsvattnet blir däremot djupare över tid. När Kiehl's kemister utvecklade den oljefria krämen var de ute efter en blandning som skulle ta fram calendulas maximala effekt. I den här formulan blötläggs hela Calendula-blad i hög temperatur för en maximal frisättning av blommans lugnande komponenter för huden. När dessa väl frigjorts blandas de hela bladen till en formula och krossas i hundratals små delar som bara kan ses i mikroskop.

Ansiktsvatten med calendula & Smithsonian nationalmuseum
Vårt ansiktsvatten med Calendula-extrakt är en kultklassiker som till och med ingår i Smithsonianinstitutets kollektion av kosmetiska och hygienprodukter.II Den här klassiska hudvårdsformulan är en del av den permanenta kollektionen på USAs nationalmuseum och därmed erkänd för sitt unika arv.

i Shorter Oxford English Dictionary (6:e upplagan). Storbritannien: Oxford University Press. 2007. P. 3804 ISBN 0199206872
ii “Kiehl’s Calendula Herbal-Extract Alcohol-Free Toner.” Smithsonian Institution. Web. 06 juni. 2018.

Våra milda men effektiva calendulaprodukter är framtagna för alla hudtyper. De passar särskilt bra för normal och fet hy men är tillräcklig milda för att användas även på känslig hy. Våra kunder säger också att den här hudvårdsrutinen hjälper till att balansera upp huden och förbättra problemområden vilket ger en fräschare hy. Uppdatera din hudvårdsrutin och upplev calendulas positiva effekter på din hud.

Tvätta

CALENDULA DEEP CLEANSING FOAMING FACE WASH
Med sin friska doft och krämiga textur är den här ansiktsrengöringen ett vitaliserande sätt att starta morgonen på – eller ta bort smuts och olja när dagen är slut. Den här effektiva rengöringen för fet och normal hy avlägsnar skonsamt smuts och orenheter. Dess krämiga gelformula blir till ett tjockt, rikt skum som lämnar efter sig en hy som känns fräsch och återupplivad. Vår ansiktsrengöring med calendula tvättar effektiv och upprätthåller hudens motståndskraft utan att förstöra dess naturliga skydd. Friska upp din hy med den här väldoftande rengöringsmoussen.

Ansiktsvatten

 

CALENDULA HERBAL-EXTRACT TONER
Den här ikoniska formulan är prisad av våra kunder och hjälper till att lugna och strama upp huden. Det är ett effektivt ansiktsvatten för fet och normal hy och innehåller förutom Calendula-extrakt och ungefär 93 Calendula-blad per 250-millitersflaska även Kardborrerot och Allantoin. Ett alkoholfritt ansiktsvatten vars formula inte innehåller starka, syntetiska eller uttorkande ingredienser. Applicera vårt milda ansiktsvatten med calendula efter rengöring för att lugna och förbättra problemområden.

Återfukta

CALENDULA SERUM-INFUSED WATER CREAM
Vår lättviktiga, oljefria kräm är en multimirakel formula som innehåller koncentrerat calendula-serum. Den här effektiva fuktgivaren är framtagen med hjälp av hundratals Calendula-blad som reducerats till mikroskopiskt små delar och vårt högkoncentrerade calendula-extrakt. Den gör hudtonen jämnare och ger lyster samtidigt som den hjälper att reducera rodnad på lång sikt. Vid applicering får den här formulan en textur lika lätt som vatten samtidigt som vårt koncentrerade Calendulaserum frigörs direkt på huden. Smörj in den dagligen för en hy lika mjuk som blomblad!

Ansiktsmask

CALENDULA & ALOE SOOTHING HYDRATION MASK
Upplev en explosion av kylande återfuktning med vår mjukgörande ansiktsmask. Den här lättviktiga gel-masken är framtagen för alla hudtyper och gör att huden känns mjuk och lugn. Förutom Calendula-extrakt och Aloe Vera innehåller den här effektiva formulan Kamomill och Eterisk Citronolja. Masken är trogen sitt traditionella arv och består därför av ungefär 150 Calendula-blad per 100 ml. Lugnar och friskar upp huden efter en stressig dag, en lång flygresa eller närhelst du vill uppnå kylande fuktgivning. Applicera på hela ansiktet eller enbart på torra delar för direkt återfuktning och uppfriskning.

Vill du få ett meddelande när varan finns i lager igen?

Ange din e-postadress nedan så meddelar vi dig när produkten är tillgänglig igen.