VÅR GUIDE ÖVER ETERISKA OLJOR

Vad är en örtväxt?

En ört är en doftrik växt eller en del av en växt som används för att framställa eteriska oljor för hudvårdsprodukter.
Vad är växtoljor?

Växtoljor är oljor som är utvunna (ofta genom värmepress) ur rötter, stam/bark, löv, blommor, frön eller frukt från växter som är feta, täta och icke-flyktiga.

Exempelvis:

  • Squalan: En växtolja av hög kvalitet utvunnen ur oliver och en av Kiehl's utmärkande ingredienser. Den finns i formulor som hjälper till att återställa hudens naturliga fuktbalans.
  • Nattljusolja: En växtolja rik på essentiella fettsyror som upprätthåller fuktbalans och elasticitet.
  • Solrosolja: En växtolja rik på essentiella fettsyror som används i produkter som minskar synlig hudrodnad och förbättrar hudens smidighet, struktur och återfuktning.Vad är eteriska oljor?

En eterisk olja är en koncentrerad vätska eller ett växtextrakt (naturligt odlad och ångdestillerad) som behåller den naturliga doften och smaken eller essensen från ursprungsväxten. Eteriska oljor används vanligen inom aromterapi eller i hudvårdsformulor.
Eteriska Oljor & Kiehl's

Med inspiration från vårt medicinska arv använder Kiehl's eteriska oljor i flera formulor som hjälper till att fylla på hudens näringsämnen. Oljebaserade produkter har många positiva effekter på huden eftersom de gör huden mjuk och smidig. Till skillnad från vattenbaserade fuktkrämer absorberas de enklare, vilket är fördelaktigt även för hud som inte är ojämn eller grov då lipidbarriären i hudens yttersta lager måste vara i perfekt skick för att huden ska se hälsosam ut. Läs mer om eteriska oljor för hudvårdsprodukter som finns i några av våra mest ikoniska formulor.
Eterisk Lavendelolja

Eterisk Lavendelolja har lugnande och mildrande egenskaper. Den hjälper till att förbättra hudtonen och ger ett klarare och mer strålande utseende. Med sin fräscha doft är lavendel en favorit inom hudvård. Midnight Recovery Concentrate är vår topprankade ansiktsolja. Den innehåller 8 eteriska oljor, bland annat lavendelolja som synbart återställer hudens utseende och förbättrar hudens naturliga återhämtning under natten. Det är ett påfyllande elixir av rena eteriska oljor och destillerade örter som gör att huden hinner återhämta sig innan morgonen.

Kiehls Tip: Använd Midnight Recovery Concentrate som eterisk olja där du känner dig spänd.KÖP NU

Lavender Essential Oil

Grön Oreganoolja

Oreganoolja är en destillerad olja utvunnen ur växtens blommande del och är mest känd för sina renande effekter. Grön Oreganoolja är välkänd för sina högeffektiva och antioxiderande effekter. Vår Cannabis Sativa Seed Oil Herbal Concentrate är en lugnande ansiktsolja. Den innehåller även Grön Oreganoolja som motverkar problemhy.

KÖP NU

Green Oregano Oil

Eterisk Rosmarinolja

Eterisk Rosmarinolja Cactus Flower & Tibetan Ginseng Hydrating Mist är en kylande och uppfriskande formula som renar och återfuktar huden. Den innehåller en kraftfull blandning av eteriska oljor – bland annat Eterisk Rosmarinolja – som tillsammans renar huden och skyddar dess fuktbarriär.

KÖP NU

Rosemary Essential Oil

Eterisk Pelargonolja

Den väldoftande Eteriska Pelargonoljan är en värmande och renande olja som är allmänt känd för att förbättra välbefinnandet och balansera upp hudens produktion av olja. Vår Precision Lifting & Pore- Tightening Concentrate är ett serum som gör porerna mindre. Den innehåller ingredienser som exempelvis Eterisk Pelargonolja och är framtagen för att ge en slätare, fastare och stramare känsla åt huden.

KÖP NU

Geranium Essential Oil

Eukalyptusolja

Eukalyptusolja framställs av Eukalyptusblad och är känd för att ""väcka"" och friska upp huden. I vår formula ger den en ren och uppfriskande doft. Den finns i vår Ultimate Strength Hand Salve – en rik, fuktgivande handsalva som gör att händerna känns mjuka och välvårdade.

KÖP NU

Eucalyptus Oil

Eterisk Timjanolja

Eterisk Timjanolja är känd för sina renande, lugnande och antioxidanta egenskaper. Den är en av ingredienserna i vårt Herbal-Infused Micellar Cleansing Water– ett fuktgivande micellärt vatten som använder sig av micellärteknologi för att omedelbart fånga upp smuts, orenheter och till och med smink med hjälp av en bomullstuss.

KÖP NU

Thyme Essential Oil

Eterisk Ingefärsrotsolja

Eterisk Ingefärsrotsolja har antioxidanta egenskaper och skyddar exempelvis hudbarriären från yttre angrepp. I vår formula är den ångdestillerad för att bevara sin effektivitet och sin doft. Vårt Daily Reviving Concentrate är en lättviktig ansiktsolja som kan användas varje dag. Den är också en kraftfull antioxidant med ingredienser som exempelvis Ingefärsrotsolja som hjälper att återuppliva och stimulera huden.

Kiehls Tip: För en strålande hy hela dagen, applicera 2-3 droppar Daily Reviving Concentrate under din foundation. Destillerade växtoljor ger energi och skyddar huden från yttre attacker som kan orsaka ett matt utseende.KÖP NU

Ginger Root Essential Oil

VARNING: Våra eteriska oljor rekommenderas vanligtvis för alla. Observera följande när det gäller rena eteriska oljor och blandningar samt deras möjliga effekter på huden: hur känslig man är för rena eteriska oljor och blandningar varierar från person till person. Ibland kan känsliga personer uppleva utslag, förändring i känsel eller tillfällig missfärgning av huden i de områden där rena koncentrerade essenser har applicerats. Solexponering ökar avsevärt hudens känslighet mot vissa eteriska oljor, därför rekommenderar vi att användningen av dessa begränsas till tillfällen då solexponeringen är minimal.

Vill du få ett meddelande när varan finns i lager igen?

Ange din e-postadress nedan så meddelar vi dig när produkten är tillgänglig igen.