Main content
HUR DU VET OM DU HAR KANSLIG HUD

HUR DU VET OM DU HAR KÄNSLIG HUD


De flesta av oss lutar mot en viss hudtyp, vanligtvis fet, normal eller kombination. Men visste du att du kan ha känslig hud i kombination med din vanliga hudtyp, till exempel torr och känslig eller fet och känslig? Känslig hud kan vara en typ som vissa människor upplever konsekvent, men vi kan alla ha hudreaktioner ibland som tar vår hud in i den känsliga zonen.  

Vanliga tecken på känslig hud 

 

Känslig hud kan blossa upp när som helst i våra liv, det är kopplat till stress, allergier och miljöfaktorer. Symtomen inkluderar:

 

• Svidande efter applicering av hudvårdsprodukter

• Klåda

• Rodnad eller irritation

• Utslag av olika typer

• Brännande känsla

• Torra eller flagnande fläckar

• Kliande hud


Du kan också drabbas av tillstånd som rosacea, eksem eller kontaktdermatit. 

Orsaker till känslig hud  

 

Vissa människor kommer att uppleva känslig hud varje dag och det beror oftast på vår genetik som vi inte kan ändra. För alla andra är känslig hud oftast bara en fas. Det kan vara kopplat till stress, sömnbrist eller dålig kost – de är alla livsstilsfaktorer som vi kan försöka undvika. Genom att välja en hälsosam livsstil med regelbunden motion, en varierad kost rik på frukt och grönt och ett åtagande att dricka 2 liter vatten om dagen kan du hjälpa till att bekämpa känslighetsproblem som uppstår. 

 Det är också värt att försöka hålla stressen till ett minimum, prova att prata med vänner eller en terapeut, träna, yoga och meditation. Hormonella fluktuationer kan också orsaka extrema och plötsliga hudförändringar, inklusive anfall av känslighet, så rätt hudvård kan hjälpa till en viss del, men om du misstänker ett hormonproblem, rådfråga din läkare. Miljöfaktorer som extrem värme eller kyla kan vara förödande för huden och lämna oss med torra fläckar, rodnad och högkänslig hud. Slutligen kan valet av fel hudvård och överanvändning av vissa kraftfulla ingredienser som syror och retinoler också leda till problem med känslig hy.

Hudvård för känslig hud   

När huden känns obehaglig, röd, kliande och mycket känslig är det oftast kopplat till en nedsatt hudbarriärfunktion. Det översta lagret av vår hud består av hudceller tätt bundna samman av naturliga fetter inklusive ceramider, kolesterol och fettsyror och kallas hudbarriären. När denna barriär försvagas eller blir känslig ser vi effekterna på vår hud som rodnad, torra fläckar med mera, eftersom en skadad barriär gör att skadliga fria radikaler och miljöskräp tränger djupare in i huden. För att undvika att försvaga barriären ytterligare, undvik grov, slipande hudvård och försök att välja milda produkter som kommer att fylla på och låsa in fukt.  

Kiehl’s hudvårdsprodukter rekommenderas för känslig hud    

 

Nedan delar vi med oss av några av våra produkter som rekommenderas för känslig hud. Klicka här om du vill upptäcka vår rutin för känslig hud.


Ultra Facial Cleanser

Ultra Facial Cleanser

Ultra Facial Cleanser

Old price New price kr 280,00


Vår ansiktsrengöring för känslig hud, den löddrande Ultra Facial Cleanser, är en av våra mildaste ansiktsrengöringar. Denna särskilt framtagna skonsamma ansiktsrengöring hjälper till att avlägsna orenheter utan att torka ut huden eller ta bort hudens naturliga oljor.


Calendula Herbal-Extract Toner

Daily Reviving Concentrate

Daily Reviving Concentrate

Old price New price kr 605,00


Denna alkoholfria toner hjälper huden, både fet och känslig, att att kännas lugn, rengjord och uppfriskad. Vår formula reducerar ytfläckar och ytolja och innehåller handplockade Calendula-blad.

Calendula Herbal Extract Alcohol-Free Toner

Calendula Herbal Extract Alcohol-Free Toner

Old price New price kr 500,00


Ultra Facial Advanced Repair Barrier Cream

Ultra Facial Advanced Repair Barrier Cream - Ansiktskram


En intensiv ansiktskräm för känslig hud som lugnar och återställer torr, känslig hud. Krämen är formulerad med kolloidal havregryn och beta-glukan och har Kiehls avancerade barriärteknologi som efterliknar hudens lipidstruktur för att hjälpa till att stödja fuktbarriären och synbart minska rodnad orsakad av torrhet.


Solskydd


Dagligt solskydd är ännu viktigare för känslig hud för att förhindra bestående skador. När hudens barriärfunktion äventyras, som ofta är fallet med känslig hud, kan UVA- och UVB-strålar tränga in lättare, vilket orsakar mycket torr hud som ser röd ut och känns stram och kliar. Tidigt åldrande påskyndas och missfärgning kan förekomma.

Skydda din hud med SPF året runt. Feta och feta känsliga hudtyper bör prova vår gelformula, Ultra Light Daily UV Defense Aqua Gel SPF 50 PA++++. För alla andra hudtyper, inklusive torr och torr känslig, rekomenderar vi Ultra Light Daily UV Defense SPF 50 PA++++.      


Ultra Light Daily UV Defense SPF50 Pa+++

Ultra Light Daily UV Defense SPF50 Pa+++

Old price New price kr 750,00


Är du osäker på vilken hudtyp du har? Besök vår Kiehl's-disk för att få en kostnadsfri personlig konsultation av en av våra egna Kiehl's Skin Pros. De svarar på alla dina frågor. Om du har ont om tid, så kan du också prova vår sökfunktion Healhy Skin Routine Finder på vår hemsida. Detta verktyg föreslår en hudvårdsrutin som är anpassad efter din hudtyp.


Orientation message
For the best experience, please turn your device