Main content

Upptäck hyaluronsyrans hudvårdsfördelar

Oavsett om du precis har börjat använda Kiehl's produkter eller är en erfaren användare har du säkert hört talas om hyaluronsyra. Denna otroligt populära molekyl är en av de mest kända hudvårdsingredienserna på marknaden idag, och det av goda skäl. För det första är det en effektiv men ändå lätt fuktgivare som passar i princip alla hudtyper. Den är också vanlig i antiageing-produkter och hyllas för sin förmåga att absorberas snabbt och synligt förbättra hudens utseende.

Trots att den är så populär kanske du inte vet så mycket om hyaluronsyra, exempelvis att den även kan användas i hårvårdsprodukter. Vi kommer nu att göra en djupdykning i hyaluronsyra så du kan lära dig allt om denna mirakelingrediens. Lär dig om de vanligaste sätten att använda hyaluronsyra, hur den fungerar och – viktigast av allt – hur du kan införa den i din hudvårdsrutin för att få en klarare hud med ett mer ungdomligt utseende.Vad är hyaluronsyra?

Hyaluronsyra är ett naturligt förekommande ämne som finns i nästan alla kroppens vävnader. Vetenskapligt sett klassificeras det som en typ av molekyl som kallas glykosaminoglykan (GAG). Hyaluronsyrans främsta syfte är att biologiskt återfukta och smörja kroppens mjuka vävnader.
Hyaluronsyra är en populär och användbar ingrediens inom hudvård tack vare dess förmåga att binda till och hålla kvar stora mängder vatten: Studier visar att en enda hyaluronsyramolekyl kan binda upp till 1 000 gånger sin egen vikt i vatten.* Den används därför väldigt ofta i fuktcremer och serum, särskilt i de som verkar på fina linjer och rynkor. Hyaluronsyra är också en vanlig ingrediens i vissa hårvårdsprodukter.

a>

Hyaluronsyrans fördelar för hude

Det finns många värdefulla fördelar med hyaluronsyra som hudvårdsingrediens som appliceras på huden. Dess effektivitet som fuktgivare är förmodligen hyaluronsyrans mest kända användning, men den kan också hjälpa till få huden att upplevas fylligare, stärka fuktbarriären och främja en jämnare hudton.** Vi kommer lära dig allt du behöver veta om vad hyaluronsyra kan göra för din hud. Upptäck dessutom vilka Kiehl's-produkter du kan använda för att dra nytta av de stärkande fördelarna med denna mirakelingrediens.

1. Den skyddar och stärker hudens fuktbarriär

Forskning visar att hyaluronsyra är en viktig komponent i hudbarriären. Hyaluronsyran bevarar fukten och håller huden återfuktad, men den hjälper också till att skydda huden mot miljöpåfrestningar som föroreningar och UV-exponering.

Har du provat vår senaste produkt Ultra Pure High-Potency Serum 1.5% Hyaluronic Acid - Moisturizing Serum? Detta koncentrerade serum tillför torr hud 1,5% hyaluronsyra och hjälper till att återuppbygga och bevara fukt för en hälsosam och återfuktad hud. Den snabbabsorberande formulan gör att du snabbt kan tillsätta aktiva ämnen till huden för att synligt ge den mer fyllighet och fukt.

2. Det kan minska förekomsten av fina linjer

När vi blir äldre minskar kroppens naturliga produktion av hyaluronsyra och proteiner som kollagen och elastin, vilket i slutändan orsakar fina linjer, rynkor och andra synliga ålderstecken.*** Hyaluronsyrans förmåga att återfukta huden och få den att upplevas fylligare gör den till ett särskilt användbart vapen i din hudvårdsrutin för att förebygga åldertecken.

För att hålla huden fast och fyllig kan du prova att använda Iris Extract Activating Treatment Essence som en del av din dagliga hudvårdsrutin. Denna lätta formula innehåller hyaluronsyra, irisrotsextrakt och mild lipohydroxisyra. Den exfolierar och återfuktar huden för att de dig en slätare och mer strålande hy. Vi rekommenderar att du använder essensen morgon och kväll efter ditt ansiktsvatten men före serum för att förbereda huden för mer effektiva antiageing-behandlingar.

För mer intensiv behandling av fina linjer och rynkor, prova Super Multi-Corrective Anti-Aging Face and Neck Cream. Denna snabbabsorberande fuktcreme innehåller hyaluronsyra, fytomimetiskt A-vitamin och chagasvamp. Den arbetar på hudens sju mest framträdande ålderstecken, som fina linjer och rynkor, mindre elastisk hud och en ojämn hudton och hudstruktur.

3. Innehåller C-vitamin som ökar hudens lyster för att ge den ett strålande och hälsosamt utseende

I hudvårdsprodukter kombineras hyaluronsyra ofta med antioxidanten C-vitamin och forskning tyder på att hyaluronsyra och C-vitamin samverkar för att stärka varandras absorption.***

Utnyttja dessa fördelar i vårt förstklassiga Powerful-Strength Line-Reducing Concentrate som innehåller hyaluronsyra och 12,5% C-vitamin och återfuktar din hud samt boostar hudens lyster. Detta unika vattenfria serum minskar även synligt fina linjer, får porer att upplevas reducerade och bidrar till att ge huden lyster för ett hälsosamt utseende.

För ditt ögonområde rekommenderar vi Powerful-Strength Line-Reducing & Dark Circle-Diminishing Vitamin C Eye Serum. Denna skonsamma men effektiva behandling är testad under dermatologisk och oftalmologisk kontroll och säker för personer som bär kontaktlinser. Använd ringfingret för att med lätta tag dutta på behandlingen runt ögonen morgon och kväll för att få ett fräschare och klarare ögonområde.

* “Hyaluronan: A Natural Moisturizer for Skin Care.” Harry's Cosmeticology, by Daniela ŠMejkalová et al., 9th ed., vol. 2, Chemical Publishing Company., 2015, pp. 605–622
** Narurkar, Vic A et al. “Rejuvenating Hydrator: Restoring Epidermal Hyaluronic Acid Homeostasis With Instant Benefits.” Journal of drugs in dermatology: JDD vol. 15,1 Suppl 2 (2016): s24-37.
*** “Understanding The Ingredients In Skin Care Products.” Cleveland Clinic. 10 Oct 2019. https://my.clevelandclinic.org/health/articles/10980-understanding-the-ingredients-in-skin-care-products

Orientation message
For the best experience, please turn your device